DECORATIUNI.RO - POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Decoratiuni.ro - Articole si decoratiuni pur si simplu adorabile - Politica de confidentialitate


Politica de confidentialitate


Cookie-urile NU sunt virusi si folosesc formate tip plain text; nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi. Intrucat cookie-urile pot fi folosite pentru scopuri negative deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, fiind folosite ca o forma de Spyware (spionaj privind activitatea consumatorului), multe produse anti-spyware marcheaza cookie-urile in mod constant pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.


In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site. Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata). Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookie-urilor pe servere. Este foarte important ca Utilizatorul sa aleaga metoda cea mai potrivita de protectie a informatiilor personale si sa:

Particularizeze setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.

Seteze termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.

Ia in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookie-uri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.

Instaleze si sa actualizeze constant aplicatii antispyware.


Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos. Se recomanda actualizarea programelor de navigare in mod constant, pentru ca multe dintre atacurile bazate pe cookie-uri se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor. Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului.


6.1 Prin crearea CONTULUI, fiecare MEMBRU sau CLIENT isi exprima acordul ca Decoratiuni.ro sa colecteze si sa administreze datele cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea Legii nr. 677/2001. Astfel, conform cerintelor pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, MEGA CHIC SRL, prin intermediul siteului www.decoratiuni.ro are obligaţia de a administra in conditii de siguranta şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizeaza MEMBRII sau CLIENTII despre ei insisi sau despre un membru al familiei sau o alta persoana.

Scopul colectarii datelor este:

- pentru asigurarea accesului UTILIZATORULUI/ MEMBRULUI/ CLIENTULUI la furnizarea serviciilor sau produselor prezentate pe site

- pentru reclama, marketing-ul (inclusiv marketingul direct) si publicitatea site-ului si a produselor si serviciilor sale (trimiterea newslettere-lor si alertelor prin mijloace electronice) constand in efectuarea de comunicari comerciale privind comercializarea produselor si serviciilor publicate pe site, prin orice mijloc de comunicare, mai putin apelarea automata care nu necesita interventia unui operator uman.

- pentru confirmarea, expedierea, facturarea si plata comenzilor, incluzand procesarea comenzilor sau a cererilor utilizatorului, recuperarea debitelor, etc.

- pentru creeare de produse noi, imbunatatire produse existente prin cererea si procesarea feedback-ului de la CLIENTI

- pentru a putea sugera produse care noi credem ca te-ar putea interesa

- pentru a putea sa te anuntam de diferite promotii sau produse noi (atunci cand ti-ai dat acordul), prin urmatoarele metode : email, telefon, SMS, posta, si/sau social media. Optiunea de dezabonare este disponibila in fiecare email / contul utilizatorului, sau poate fi comunicata pe orice cale unui operator angajat al Decoratiuni.ro ce va face operatiunea manual.

- pentru servicii de comunicatii electronice intre Decoratiuni.ro si CLIENT/ MEMBRU: rezolvarea problemelor de orice natura sau anularilor referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre CLIENT/ MEMBRU, solutionarea cererilor si a reclamatiilor, prevenirea/depistarea fraudelor, contactarea CLIENTULUI la cererea sa voluntara sau stocarea si procesarea acelor informatii care ajuta MEGA CHIC SRL sa-si imbunatateasca relatia cu clientii necesara departamentului de Relatii cu Clientii.


CLIENTUL/ MEMBRUL este obligat să furnizeze unele date personale pentru gestionarea si expedierea comenzilor facute de catre acesta. Refuzul determina incapacitatea societatii Decoratiuni.ro de a onora comenzile plasate. MEMBRUL/ CLIENTUL este raspunzator de pastrarea confidentialitatii datelor de acces ale contului si de utilizare a propriului cont, indiferent daca autentificarea se face sau nu cu voia sa.


Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre SITE si sunt accesibile unui numar limitat de angajati ai Decoratiuni.ro.

Datele personale ale MEMBRILOR vor fi folosite numai in scopul declarat al acestui SITE. Ne obligam sa nu facem publice, sa nu vindem sau sa facem schimb cu bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale utilizatorilor acestui SITE si sa nu divulgam adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site.

Exprimarea "Doriti sa primiti informatii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de SC MEGA CHIC SRL" sau alte exprimari echivalente care pot sa apara in comunicarea dintre SITE si dumneavoastra la un moment dat sunt egale cu "Abonarea la newsletter" pe care o puteti selecta facultativ oricand in navigarea pe site-ul www.decoratiuni.ro sau cand creati un cont nou. Bifand casuta din dreptul frazei va dati acordul sa primiti aceste informatii, iar lasandu-o libera, nebifata, nu va dati acordul.


Orice MEMBRU sau CLIENT are dreptul de a obtine de la Decoratiuni.ro, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, sau printr-un email la adresa contact@decoratiuni.ro , in mod gratuit:

a) confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate la un moment dat;

b) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;

c) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;

d) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele oricarei operatiuni efectuate intr-un anumit context, conform lit. b) sau c) daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.


Conform Legii nr. 677/2001, MEMBRUL/ CLIENTUL beneficiaza de dreptul de acces si de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. De asemenea, are dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care il privesc si sa solicite stergerea datelor (orice persoană are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc). Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteti adresa cu o cerere scrisa online, datata la adresa de email: sta cu un text explicit sau cu titlul "Dezabonare", MEMBRUL/ CLIENTUL revocandu-si astfel acordul dat si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese, dar numai in conformitate cu art. 2.8.


Dreptul de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex. prelucrari efectuate de serviciile financiare, fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu.

Orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale in scopuri de marketing direct.

Datele personale nu vor fi transferate cu buna credinta in afara teritoriului Romaniei.

Daca unele din datele personale sunt incorecte, MEMBRUL/ CLIENTUL trebuie sa informeze Decoratiuni.ro cat mai curand posibil.


6.2. Decoratiuni.ro poate sa colecteze involuntar si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul din care se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre Decoratiuni.ro pentru a imbunatati serviciile oferite CLIENTILOR sau UTILIZATORILOR sai, sau cu scop statistic; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale documentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actiunilor MEMBRULUI/ CLIENTULUI contravine intereselor legale sau legitime sau produce pagube de orice natura de partea Decoratiuni.ro si/sau al eventualilor terti cu care MEGA CHIC SRL are contracte de parteneriat in acel moment.

6.3. Folosindu-se de formularele disponibile pe site, CLIENTUL sau MEMBRUL are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.

6.4. In cazul in care este disponibila plata online si CLIENTUL opteaza pentru plata online a contravalorii comenzilor, contractului si/sau contractelor, procesarea datelor de card bancar se face in mod exclusiv pe serverele procesatorului de carduri bancare cu care Decoratiuni.ro a incheiat un contract .

6.5. Decoratiuni.ro nu solicita si nu stocheaza nici un fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale CLIENTULUI.

6.6. Politica de confidentialitate si securitate Decoratiuni.ro se refera doar la datele furnizate voluntar de catre CLIENT sau MEMBRU exclusiv pe SITE. Decoratiuni.ro nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara SITE-ului.

6.7. Decoratiuni.ro se obliga ca datele colectate ale CLIENTULUI/ MEMBRULUI sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale MEMBRULUI/ CLIENTULUI vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.

6.8. Exceptie face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.

6.9. Procesatorul de carduri bancare agreat de catre Decoratiuni.ro are dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau al unui contract onorat, pentru a investiga oricare TRANZACTIE, in cazul in care aceasta exista.

6.10. Decoratiuni.ro garanteaza ca datele personale ale unui UTILIZATOR/ MEMBRU/ CLIENT, colectate prin intermediul formularului de contact vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.

6.11. MEGA CHIC SRL ia toate masurile organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale, ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat.

a. Datele sunt stocate electronic in fisiere care pot fi accesate numai de utilizatorii autorizati ai firmei, care la randul lor au acces la acestea prin intermediul unui nume de utilizator si o parola (parola se va modifica periodic). Toti utilizatorii sunt obligati sa pastreze confidentialitatea datelor la care au acces, iar la fiecare terminare de sesiune in baza de date vor inchide sesiunea. In cazul in care unul sau mai multi utilizatori sunt revocati din diverse motive, conturile de acces sunt suspendate.

b. Utilizatorii acceseaza datele cu caracter personal numai pentru indeplinirea atributiilor de serviciu. Pentru aceasta, operatorul va stabili tipurile de acces dupa functionalitate (introducere, prelucrare, salvare, etc.) si dupa actiunile aplicate asupra datelor cu caracter personal (cum ar fi: scriere, citire, etc) precum si procedurile privind aceste tipuri de acces.

c. Platforma si serverul in care introduc clientii datele sunt securizate. Computerele se vor instala in incaperi care se pot incuia. Daca pe ecran apar date cu caracter personal asupra carora nu se actioneaza o perioada data, stabilita de operator, sesiunea de lucru se va inchide automat.

d. Imprimarea datelor cu caracter personal se realizeaza numai de catre utilizatorii autorizati pentru aceasta operatiune si numai in scopuri cerute de legile in vigoare.

6.12. Site-ul foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor.

6.13. Practici de trimitere emailuri:

- Toate adresele care primesc bounce sau undelivered la trimitere, sunt automat scoase din list de notificari

- Toate emailurile trimise contin instructiuni simple si clare de dezabonare

6.14. Pentru orice intrebari legat de aceasta politica de confidentialitate, va rugam se ne contactati prin email la legal@decoratiuni.ro

6.15. Modificari la politica de confidentialitate

6.15.1. Verificam din cand in cand politica noastra si o putem actualiza din cand in cand. Orice modificari pe care le vom face, vor fi publicate pe website si cand va fi cazul, prin email.

6.15.2. Aceasta politica a fost actualizata in 22 Februarie 2020 .